Lees hier alles over onze nieuwe CD en hoe u hem kunt kopen!

maandag 5 februari 2018 15:00

 'Capriccio, Parels uit de kwartetliteratuur'Begin februari 2018 is onze nieuwe CD 'Capriccio, Parels uit de kwartetliteratuur' uitgekomen. U kunt de CD bestellen door een e-mail te sturen naar , ovv 'CD Capriccio' en dan zenden wij u meer informatie. 

Joaquin Turina - La oracion del torero, Op. 34

Domenico Scarlatti (1685-1757) - Sonata à quatro (concerto grosso nr.3)

Guillaume] Lekeu (1870-189) - Molto adagio sempre cantate doloroso

Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) - Capriccio no. 3 in E minor, Op. 81

Giacomo Puccini (1858-1924) - Crisantemi

Erwin Schulhoff (1894-1942) - Fünf Stücke für StreichquartettBekijk onze aankondigingsfilmpjes... -- klik op de tv! --

woensdag 1 februari 2017 10:18

Laatste tijd zijn er diverse filmpjes gemaakt om onze concerten aan te kondigen. Klik op de tv om ze te bekijken! Graag ontmoeten wij u op één van onze concerten. 

Programmavoorstellen voor seizoen 2017 - 2018

zondag 9 oktober 2016 11:24

Bekijk ons programma-aanbod hier en klik op de tv om onze filmpjes te zien en te beluisteren!

Tijdens de 'Kamermuziekdag.nl in het MCO in Hilversum op maandag 26 september 2016 presenteerde het EnAccord Strijkkwartet de nieuwe programma's tijdens een showcase. 

Zie hier het aankondigingsfilmpje voor de Kamermuziekdag: 

CD opnames!! - lees meer....

zaterdag 16 juli 2016 22:08

Het EnAccord Strijkkwartet heeft tussen 12 en 15 juli CD opnames gemaakt in de Waalse Kerk in Amsterdam! Op de cd komen onder andere werken te staan van Schulhoff en Lekeu. Meer informatie over dit mooie project komt binnenkort op deze website. Verder zijn wij actief op Facebook.

Bij de 'De Tiende van Tijl' op 28 januari 2016!

vrijdag 29 januari 2016 15:00

Donderdag 28 januari om 20:30 speelde het EnAccord Strijkkwartet in de eerste aflevering van het vijfde seizoen van  "De Tiende van Tijl"  op NPO 2. Daar vertolkten ze het eerste deel van Haydn's strijkkwartet op. 76 nr. 4, "Sonnenaufgang". 

Klik hier om de aflevering terug te zien. Het onderdeel 'strijkkwartet' begint op 17'38''.

Carla de Kleuver-Leurs, concertmeester van het Orkest van het Oosten, heeft primarius Ilka van der Plas vervangen tijdens dit optreden. 

Ilka is op 20 december bevallen van een zoon, Maurits Olivier. Moeder en kind maken het goed!

'COCON' - verslag van een bijzondere samenwerking --- lees de recensie!! ---

donderdag 19 november 2015 12:43

Het EnAccord Strijkkwartet werkte afgelopen weken mee aan het bijzondere project 'Cocon' van componiste Dyane Donck. 

Over Cocon:

Cocon heeft zijn première beleefd op het International November Music Festival 2015 en is daarna direct door gereisd naar GLOW. Daar was Cocon iedere avond 8 x te horen in een compacte festivalversie als GLOW Side Event! Cocon is een samenwerking tussen componist Dyane Donck, beeldend kunstenaar Iris Bouwmeester en filmmaker Ruud Terhaag en een co-productie van Stichting Mono, November Music en Electron.

In de zaal staat een fascinerende cocon-achtige sculptuur. Klimatologische veranderingen vormen de inspiratiebron voor het psychedelische klankveld en het magisch beeld van Cocon. De grootsheid hiervan is beangstigend en prachtig tegelijkertijd. De cocon komt tot leven en verandert ingrijpend van kleur, vorm en sfeer, aangestuurd door de filmische live muziek uitgevoerd door het EnAccord Strijkkwartet, in combinatie met een elektronische soundtrack.

Welkomstconcert op 18 oktober in de Nassaukerk, Amsterdam - lees meer...

zondag 27 september 2015 15:34

Graag nodigen we u uit voor het concert ter verwelkoming van onze nieuwe celliste, Maike Reisener, op zondag 18 oktober om 17:00 in de Nassaukerk, De Wittenkade 111I, Amsterdam. 

Programma: 

E. Schulhoff - 5 Stücke für Streichquartett

F. Schubert - Strijkkwartet nr. 14 in d klein 'Der Tod und das Mädchen'

Na afloop van het concert heffen we graag het glas met u op een mooie toekomst! We verheugen ons op uw komst. 

De toegang is gratis, maar wij horen wel graag even van te voren of u van plan bent te komen! RSVP voor 13 oktober aan Helena Druwé, , 0641771202


EnAccord heeft een nieuwe celliste! -- lees meer en bekijk het filmpje!

dinsdag 2 juni 2015 10:57

Mette Seidel heeft na 10 bevlogen en intense jaren kwartet spelen besloten om ruimte te maken voor een andere muzikale invulling in haar leven. Wij willen Mette bedanken voor haar enorme inzet, toewijding en de fijne samenwerking van de afgelopen jaren en wensen haar veel geluk met alles wat ze onderneemt.

Vandaag zijn we verheugd de briljante celliste Maike Reisener als opvolger aan u voor te stellen!

Bekijk het filmpje om kennis te maken en lees hieronder meer over Maike.


Maike Reisener, solocelliste van het Gelders Orkest, is een gepassioneerde kamermusicus. Zij was onder meer lid van het Romeo-kwartett en van het Coventina piano trio. Met kamermuziek had zij optredens in de hele wereld, onder meer in Zuid Korea en op de Virada in Sao Paulo, Brazilie in 2012. Eerder werkte ze als solocelliste in het Radiokamerorkest en parttime bij het Duitse “Ensemble Resonanz”, Amsterdam Sinfonietta en de Amsterdamse- Bach – Solisten. Zij treed ook regelmatig op als soliste in binnen- en buitenland in recitals en met verschillende orkesten, bv. het Radiokamerorkest en Het Gelders Orkest.

Sinds 1999 is zij vaste medespeler van het “International Chambermusic Seminar” o.l.v. Steven Isserlis in Cornwall, Engeland. Onder meer is zij prijswinnaar van het nationaal concours “Jugend musiziert”, van het internationale Cello concours Douai en is ereprijswinnaar van de Carl-Flesch-Akademie Baden-Baden.

Maike Reisener begon haar cellostudie in Detmold bij Irene Güdel en vervolgde die aan de Folkwanghochschule Essen bij Young-Chang Cho waar zij cum laude afstudeerde en haar studie beëindigde met de solisten opleiding “Konzertexamen”.  Bovendien volgde zij als lid van het “Baldeney-Streichtrio” een kamermuziekopleiding bij het Alban-Berg-Quartett in Keulen en bij professor Andreas Reiner (primarius Rosamunde-Quartett) in Essen, en volgde Masterclasses bij o.a. de cellisten Frans Helmerson, Boris Pergamentschikow, Ivan Monighetti en Steven Isserlis.


Festival International de Musique de Chambre en Poitou

dinsdag 15 juli 2014 19:31

Het EnAccord Strijkkwartet geeft op uitnodiging van Guy Danel (voormalig cellist van Quartuor Danel) meerdere concerten tijdens het Festival International de Musique de Chambre in Poitou (Frankrijk) dat plaatsvindt van 30 juli tot met 3 augustus 2014.

Het kwartet zal samenwerken met klarinettist Jean-Michel Charlier in het Klarinetkwintet van Mozart. Ook zal EnAccord samen met Quatour Varèse, Quatuor MP4 en Quatuor Zerkalo stukken voor 4 strijkkwartetten uitvoeren van Johannes Van Bree en John Tavener. 

Zie de concertagenda en de website van het festival.

Beluister fragmenten van Keuris' 2e strijkkwartet!

woensdag 11 juni 2014 20:23

Het EnAccord Strijkkwartet maakte onlangs kennis met het weinig uitgevoerde 2e strijkkwartet van Tristan Keuris. Luister hier naar enkele fragmenten van de uitvoering op 10 mei 2014 tijdens het Strijkkwartetten Weekend in Den Haag door het EnAccord Strijkkwartet.