Ilka van der Plas - viool

Helena Druwé -viool

Rosalinde Kluck - altviool

Maike Reisener - cello


De leden van het EnAccord Strijkkwartet bundelen in hun spel energieke overtuigingskracht, hoge technische kwaliteit en een grote muzikale beleving. Het kwartet weet haar publiek mee te slepen door haar dynamische en expressieve vertolkingen van de prachtige meesterwerken die het strijkkwartetgenre rijk is. Door hun oog voor details in de partituur, hun uitgebalanceerde samenklank en levendige interactie vertellen zij de luisteraar een fris en intrigerend verhaal. 

Het ensemble kiest in haar programmering voor een combinatie van werken uit uiteenlopende stijlperiodes en streeft naar afwisseling van klankkleuren, karakters en dynamiek. Een bijzondere band heeft het EnAccord Strijkkwartet met de muziek van Felix Mendelssohn. 

In haar inmiddels 20-jarige bestaan heeft het EnAccord Kwartet bekendheid verworven onder andere door het winnen van prijzen bij diverse concoursen, zoals het Charles Hennen Concours, het Vriendenkrans Concours en de concertserie ‘Het Debuut’. Ook internationaal gooiden zij hoge ogen bij concoursen in Wenen en Trondheim. In 2010 ontving het EnAccord Kwartet de Kersjes Prijs, een prestigieuze prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek. Het kwartet studeerde in Keulen bij de leden van het Alban Berg Quartett en volgde door de jaren heen talloze cursussen en masterclasses bij diverse gerenommeerde kwartetten. 

Het EnAccord Strijkkwartet is een geliefde gast op kleine en grote kamermuziekpodia in België en Nederland. Zij speelden in bekende concertseries zoals ‘Het Zondagochtendconcert’ en ‘Jonge Nederlanders’ van het Concertgebouw in Amsterdam en de serie ‘SCOOP’ van het Concertgebouw in Brugge en zij traden op tijdens festivals als ‘Festival Classique’ in Den Haag, het Grachtenfestival in Amsterdam en ‘November Music 2015’ in Den Bosch.

In Frankrijk was het kwartet zowel  te gast bij het ‘Festival International de Musique de Chambre en Poitou’ van cellist Guy Danel (2014), als bij ‘Festival Les Musicales d’Orient’ in Troyes (2010 en 2011), waar zij samenwerkten met Valentin Erben, cellist van het Alban Berg Quartett.  Een andere inspirerende combinatie vormt het EnAccord Kwartet met de meesterpianist Severin von Eckardstein, een samenwerking die reeds op diverse concertpodia succes heeft geoogst. Samen met saxofonist Ties Mellema, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs, namen zij een cd op met nieuwe Nederlandse werken gebaseerd op de muziek van Prince.

In februari 2018 kwam de nieuwe CD van het EnAccord Strijkkwartet uit met de titel 'Capriccio - Gems from the quartet literature', bij het label Etcetera Records. 

De leden van het EnAccord Strijkkwartet zijn allen werkzaam in professionele orkesten. 

Ilka bespeelt een viool van Matthijs Hofmans, haar te beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds. Rosalinde en Helena bespelen dankzij ditzelfde fonds een viool en altviool van J. B. Vuillaume. 

*(Wij verzoeken u vriendelijk om bij gebruik van het Curriculum Vitae geen veranderingen aan te brengen. Alleen in overleg zijn veranderingen mogelijk.)